Dad Rocks! sau Pabbi Björg!

Snævar Njáll AlbertssonDad Rocks! nu este o trupă, e un proiect muzical.

Dacă ar fi încep cu pronunțarea numelui fondatorului, Snævar Njáll Albertsson, povestea noastră s-ar opri aici și totul ar fi inutil.

Dar chiar și așa, Snævar ăsta e un tip super, ca majoritatea islandezilor de altfel. Și destul de tinerel. El a pornit proiectul Dad Rocks! prin anul 2009 când a devenit tătic, la 23 de ani. [n.r. precoce gagiul!]

După ce i s-a născut fetița, (nici nu vreau să mă gîndesc ce nume are!), Snævar a zis probabil în gândul lui că cealaltă trupă a lui, Mimas, era prea de flăcăi. Și a făcut-o pe astălaltă, de tătic.

Într-un interviu în limba engleză, căci dacă era în islandeză sau daneză îmi băgam piciorul, Snævar Njáll spune că avea nevoie de un debușeu muzical ca să exprime ceea ce simțea el ca proaspăt tătic. Și, din ce am ascultat noi, simte bine și frumos.

Au pușcat băieții lui Snævar un prim album. După aceea, mega-inspirați, au mai tras încă vreo câteva. De unde trag concluzia că e fain să fii tătic, în Islanda.

Nu mai intru în detalii discografice, că nu are rost. Este Wikipedia, este Google, copy-paste noi nu dăm! Dacă te apuci să înveți islandeza, o să găsești detalii multe despre Dad Rocks! și Snævar.

Orișicât, am găsit o piesă foarte faină și am băgat-o în playlist la CIURILA.RO #Radio. După cum se observă clar, se cheamă „Weapons”. În islandeză ar fi „Vopn”.

Dar nu te limita să asculți doar la aceast cântec. E chiar bun acest Snævar Njáll Albertsson, merită urmărit tăicuțu’.

Click și Ciulește!

You may also like...

1 Response

  1. mai 15, 2015

    […] muzică nouă care să spună o poveste, să transmită ceva. Spre exemplu, de curând am aflat de Dad Rocks!, un proiect muzical din 2009 semnat de islandezul Snævar Njáll Albertsson. Tipul a scos un album prin care să exprime ceea ce simţea el ca proaspăt tătic. Aşadar, […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *