Lai ciu mi, lai ciu mi! Un fel de patimă

Bachelor Of Hearts
Aperitiv

În anii ’80 dacă aveai pick-up Tesla, cu carcasă maro, transparentă, erai ceva. La țară, într-o comună de pe lângă Fălticeni, Cornu Luncii, eram ceva.

Aveam discuri cu muzica pe care o găseai în toate casele românilor de condiție medie: Șeicaru, Hrușcă (dar nu colinde!!), Mirabela Dauer, Angele Similea. Dar ai mei erau înaintea vremurilor din comună. Aveam și un disc cu Celelalte Cuvinte, unul cu Sergiu Cioiu, unul cu Nana Mouskuri, unul cu Domenico Modugno și altele, și unul, căci despre asta e vorba în bucata de față, cu Bachelor of Hearts.

Fel principal

Era trupa obscură care mă urca pe canapea, în picioare. După cele 4 ore de școală, ajungeam acasă, scoteam discul, îl puneam pe pick-up-ul Tesla cu carcasă maro, transparentă, fixam acul și așteptam refrenul, lain ciu mi!, lain ciu mi! Nu făceam engleză la școală, deci nu știam ce spunem noi acolo, artistul și cu mine. AAÎn uniforma pionierească de tercot, tuns sever, cu cravata roșie la gât, mă cocoțam pe canapea, în picioare, și când începea refrenul, săream și săream: lain ciu mi!, lain ciu mi!, cu coperta discului în mână.

Între piese, sau în timpul pieselor neinteresante, priveam fețele membrilor trupei: freze ciudate, haine neobișnuite, colorate. (Astazi tipii de pe copertă îmi par puțin atinși de promiscuitate, sincer…) Nu aveam alt disc cu așa o coperta spectaculoasă, atât de diferită de orice văzusem eu pe vinilurile cu Mirabela, Angela sau Ilie Micolov.

„Bachelor of hearts”, buchiseam în pronunție fonetică. Bachelor…? Hearts…? Mult mai târziu, că am învățat engleză, am gustat plăcerea de a înțelege cuvintele și, mai ales, calamburul din numele trupei. Ca să mă dau șmecher, în curtea adolescenței, făceam la orele de engleză acest calambur-parafrază: bachelor of farts. L-am aplicat ulterior unor artisti mult mai titrați: Sting – Shape of my fart, de exemplu, sau Celine Dion – My fart will go on. Discul de la Cornu Luncii e sursa de inspirație, promit!

Bachelor of Hearts – Lyin’ to me

 

 Desert

Era Crăciun când ne-am luat pick-up-ul și discul. L-a adus Moș Crăciun. Ningea ca în povești. Azi, madlena mea cu zăpada este piesa Changes a trupei Bachelors of Hearts, o minunată obscuritate muzicală.  [sorry Ozzy!] Dacă o pun- acum, când scriu, o ascult- văd ninsoare deasă, vă troiene cât casa. O seninătate hibernală și infantilă îmi dă târcoale, chiar și la sfârșitul primăverii.

@Adrian Ardelean

Click și Ciulește!

You may also like...

1 Response

  1. Mihai Savu spune:

    Vaaai, ce amintiri cu Bachelor of Hearts! L-am cumpărat când aveam 12 ani, la sugestia unui coleg, și l-am făcut cadou părinților. Nu știu dacă ei l-au ascultat vreodată, dar eu am învățat pe de rost versurile, tot așa ca tine. Abia aștept să-i ascult din nou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *