E bine că Mangum nu a avut un Magnum…

Neutral Milk Hotel

neutral_milk_hotelSă nu vă fie rușine dacă nu ați auzit vreodată de trupa asta! Nici noi nu am auzit până de curând și nu ne e rușine. De fapt, ne bucurăm că am descoperit-o, ceea ce vă dorim și vouă.(O găsiți și în playlistul CIURILA.RO #Radio.) Drept să vă spunem, dacă ne întrebați acum, nici nu știm cum am dat peste ei. Au câteva piese care ne-au plăcut, una am și inclus-o în playlist.  Se cheamă „In an Aeroplane Over The Sea”.

Trupa Neutral Milk Hotel nu e una chiar tânără, chiar dacă sună foarte “de azi”: sunete experimentale, versuri ciudățele. O să vă mirați poate că trupa s-a format pe la sfârșitul anilor 1980, la inițiativa lui Jeff Mangum (nu Magnum!).

E un tip care mai cântă și azi. E o persoană colțuroasă, hipersensibilă și dificilă, cam ca orice artist talentat.

Trupa despre care vorbim s-a destrămat în 1999 tocmai pentru că el, Jeff, nu mai avea chef de turnee și îl enervau criticile din presa muzicală. Colac peste pupăză în acea perioadă făcut și o depresie nervoasă. Are ceva probleme emoționale, ca orice artist talentat, sau cel puțin a avut.

Dar Jeff și-a revenit. E mega talentat tipul. S-a reapucat de cântat, și-a lăsat barbă, și-a ras-o, iar a lăsat-o să crească.

Neutral Milk Hotel  nu mai există azi. Din păcate. Membrii ei s-au reunit în 2013 și au făcut un turneu cu albumul lor cel mai cunoscut „In the Aeroplane Over the Sea”, lansat în 1998. Dar cam atât.

Dacă vă plac și ascultați cu atenție Arcade Fire, Beirut, Franz Ferdinand, The Decemberists trupe din playlistul CIURILA.RO #Radio, s-ar putea să descoperiți că s-au inspirat nițeluș:) din muzica celor de la Neutral Milk Hotel , ceea ce vorba aia…

Click și Ciulește!

You may also like...

1 Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *