Niște GOLAN dom’le, niște GOLAN!

GolanPromisesPrima dată când m-am simțit golan eram în clasa a IX-a, la liceu, și în Piața Universității din București era celebra manifestație anti-comunistă. Chiar dacă în școala generală fusesem la un moment dat comandant de unitate, acum eram mai revoluționar. „Mai bine golan decât comunist”, cânta Pațurcă la vremea aia. Nu mai voiam să fie comunism, așa că empatizam cu golanii, mai mult sau mai puțin intelectuali.

A doua oară când m-am simțit golan a fost cu o domnișoară foarte sensibilă și talentată, în perioada facultății. Ea voia, eu nu prea voiam, deși o admiram. Nu-mi trebuia. Dar ea voia, și voia tare. S-a făcut voia ei. Tocmai citisem Zorba Grecul și știi ce spune Zorba Grecu despre femeile care te doresc și tu fugi de ele… ? Dacă nu știi, asta este!, ghinion!, nu facem aici literatură…

În dimineața aceea răcoroasă și un pic cețoasă, ieșind din blocul în care locuia domnișoara, m-am simțit golan. Știam că nu o să mai întâmple întâlniri, știam de dinainte să se fi întâmplat chiar și aceea care se terminase. Dar întâmplarea mă făcea să mă simt golan. Îmi era foarte bine așa.

Golănii am mai făcut câteva, dar cele două momente sunt de referință, când eram și mă simțeam simultan golan. Au fost situații în care am fost golan și nu m-am simțit, așa cum momente au fost când nu am acționat ca un golan, dar mă simțeam ca unul.

***

Un prieten de la București îmi trimite pe facebook niste linkuri cu GOLAN. „Uite bă cât de buni îs ăștia!”

Îți dai seama că nu ascult youtuburile pe care mi le trimite, chiar dacă după vreo câteva minute minute, pentru că îmi cere o părere, îi dau un reply: „Da, îs foarte faini.”

Și nu știu cum se face că zilele astea mă uit așa pe linkuri și văd: GOLAN. Ascult.

GOLAN e o trupă cu bulan. Mă rog, textul lor de prezentare, cam același pe diverse saituri, scoate și de data aceasta în evidență cât de prost stau la PR trupele bune din România. Spre deosebire de Voltaj, de exemplu…Poate nu le interesează notorietatea, cine știe? De asemenea, caut pe net o foto reprezentativă cu ei, un Artwork, ceva. Găsesc Înălțimile Golan, hărți, soldați evrei, chiar și o fotografie cu Golem. Nimic despre trupa GOLAN din România.

Partea bună e că pagina lor de Facebook iese prima în căutarea pe google.ro. Deci la SEO stau binișor. Multe foto faine din concerte și cântări, dar un Artwork ceva, conceptual something, nimica! Niște afișe de pe la evenimente. Găsesc într-un final un cover pentru single-ul lor, „Promises”. Dar mie îmi place mai mult ultima piesă, „Abel”.


De pe facebook-ul lor aflu că vin la Untold Festival, la Cluj-Napoca. Cică au mai fost pe la Cluj…

Mă bucur că au fost la Cj, mă supăr că nu am fost eu să îi ascult, sigur o să îi văd la Untold. Sunt foarte buni.

PS. Menționez că înaintea și în tot timpul acestor căutări și meditații am ascultat GOLAN. Îi ascult de cîteva zile. Mă simt puțin Golan.

Click și Ciulește!

You may also like...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *