Razboiul lumilor de lunea asta

dubstepAm ştiut de la bun început că, fiind tată de băiat (băieţi), va veni o vreme când va trebui să îmi înfrunt copiii. Normal că luptele corp la corp sunt primele care te pun la încercare, dar ele lasa loc, la un moment dat, confruntărilor de idei şi de gusturi. Şi atunci încerci diverse strategii. Încerci să îi arăţi copilului ce filme sau cărţi sau chiar muzica ai ascultat tu la vârsta lui, şi speri, din tot sufletul, ca şi lui să îi placă şi să înceapă picnickul pe câmpul de luptă. Asta e planul A, cel care nu funcţionează niciodată, pentru că, nu-i aşa, copilul bine crescut se preface că te ascultă şi îl interesează ce zici, dar în sinea lui se sparge de râs. Aşa că desfăşori planul B, cel în care îl laşi pe el să zică ce şi cum.

Şi după ani de terapie muzicală, începută temeinic încă din gradinta, cu Phoenix, cu Muse sau Deep Purple, mă trezesc în faţa lui Aki care zice că e ok tot ce a ascultat până acum însă, sorry, el a descoperit dubstepul şi chestia asta nu mai seamănă cu nimic de până acum. Eu îi dau cu muzica cantata pe instrumente acustice, electrice, la dracu’ pe instrumente fizice şi el îmi dă replică unor instrumente electronice, virtuale, mai mult metafizice decât fizice. Şi uite aşa începe lupta de idei din care eu ies evident prost, că „fac parte din generaţia aia veche care nu are nici o vină, că cu asta a crecut…”, iar el, puţin îngăduitor cu retardul meu cultural, din noul val, „dubstepul e o esenţă a prezentului”.

E inutil să căutăm un mediator acum. Fiecare dintre noi trebuie lăsat în pace, poate fiecare are dreptatea lui, trăim cultural diferit, e adevărat, dar important e să fim fiecare acolo, în primul rând, în lumea lui. Şi scriu asta ştiind că unii vor înţelege foarte bine situaţia iar alţii vor râde şi nu vor pricepe nimic. Şi atunci îmi trebuie o completare, ceva de subsol, o notă explicativa. O găsesc datorită unui alt prieten părinte. Uitaţi-vă la filmuleţul de mai jos şi veţi înţelege perfect teoria lumilor paralele, cuantice, cu de toate.

Click și Ciulește!

Tudor Runcanu

Tudor

You may also like...

1 Response

  1. angela spune:

    Foarte interesanta muzica, nu stiu ce e, dar e sigur ca nu se potriveste gustului meu, daca nici cu al tau.
    Aki apartine altei generatii…oare in viitor…?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *