Salut apariția mea la Radio Ciurila!

tudor runcanuAm avut și eu un blog la un moment dat și asta îmi dădea un sentiment de posesie, de înavuțire prin cuvinte. Cred că dacă îl mai țineam mult l-aș fi trecut lejer în declarația de avere. Devenea pe zi ce trece tot mai plin de idei și gânduri care îmi zburau creierii. Și am scris acolo despre muzică în general până într-o zi în care am fost convins ca ceea ce îmi plăcea mie nu interesa pe nimeni.

Atunci am intrat în insolvență, reconstrucție judiciara și morală. Și la un final de an mi l-a luat Moș Crăciun. Am mai scris de mâna puțin, am făcut câteva procese verbale și, în general nimic care să rămână altundeva decât într-un dosar.

Radio Ciurila e un loc frumos de unde nu îți mai vine să revii degrabă în Cluj.

Așa că salut apariția mea la Radio Ciurila, e un loc frumos de unde nu îți mai vine să revii degrabă în Cluj. Ciurila merită salvată, e o Roșie Montană mai mică. Avea păduri și lacuri, era locuită de oameni și animale. Acum o repopulăm cu muzică și povesti. Dacă mă gândesc repede așa, cu ochii închiși, la ce mă inspiră locul ăsta, îmi închipui goana cu o mașină decapotabilă într-un asfințit de vară, șerpuind pe dealuri, niciodată singur, scufundat, înotând în vânt.

Acum vreo zece ani, un coleg de la radio mă tot bătea la cap să ascult Porcupine Tree și eu promiteam și nu ascultam niciodată. Asta pentru că aveam prejudecata că nu pot asculta o trupă care are drept nume ceva ce începe cu prefixul „porcu”. Am făcut-o însă intensiv în ultimul an și simt, că din lapsurile mele, pot să strâng încă suficient nectar să mai trec o vară. Au băieții ăștia o piesă demnă de Ciurila și dealurile ei, cu mașini decapotabile și greieri surzi.

@Tudor Runcanu

Click și Ciulește!

Tudor Runcanu

Tudor

You may also like...

2 Responses

  1. mocoteo spune:

    Aduce putin cu Pearl Jam de’i ascultam acu’ nespe ani domnu’ Runcanu dar asta nu inseamna ca baietzi astia ‘cu porcu’ canta rau,ba din contra…Felicitari pentru post,si nu doar pentru asta,mi-a placut mult ala cu chitara electrica !

  1. mai 19, 2015

    […] Adrian) se regăsesc nume cunoscute în peisajul mediatic-muzical românesc. Pentru început: Tudor Runcanu. Vor urma şi […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *