Untoldul e un X5 cu număr de BN

419865În drumurile mele dese (suficient de frecvente cât să îmi fac o părere statistică, empirică, cu grad de eroare rezonabil) întâlnesc un anume participant la trafic. E un X5, beamveu (poate fi şi un așase, meleu) cu număr de BN (poate fi şi AB, şi MM şamd), frumos, masiv, fercheş, emană vigoare şi forţă până şi prin îmbinările sale de tablă.

Se aşează la viteze de 100 km/h în fundul tău, la jumate de metru de maşină-ta, semn iritat şi grăbit că vrea să te depăşească. Adesea, ca un făcut, alege momentul în care apare o linie continuă care duce spre o curbă periculoasă. Atunci intră în depăşire de coloană. Dacă vreo maşină normală vine din faţă, beamveul îşi forţează intrarea în rând, obligându-i pe şoferii „fricoşi” sau „uncool” să frâneze, aproape să între în parapet.

X5-ul de BN nu are vreun scrupul, e un sistem robust, puternic, foarte scump, trufaş,  nu vrei să te ciocneşti cu el. Poate te şi împuşcă şoferul dacă cumva comentezi.

Odată ieşit din curbă periculoasă, se angajează din nou într-o depăşire ilegală şi periculoasă. Toţi mujicii, haterii şi cârcotaşii trebuie să îi lase loc pentru manevră, eventual să îi admire coaiele. X5-ul de BN aleargă că un panzer pe drumul patriei, lipsit de orice interes faţă de ceea ce îl înconjoară, de empatie pentru maşinile pe care scrie Baby on Board. Nu are frână, e perfect. Restul celor din trafic sunt nişte mizerii, niște bacterii.

Aşa şi Untold. E un festival bine făcut, scump, cu o notorietate cum nici un alt festival românesc nu a atins. Mâncat însă deja de morbul mutilant al superbiei, preocupat exclusiv de propria sa notorietate şi importantă, nu acceptă crâcneli din partea celor care îi spun, „esti fain, dar ia-o bre mai încet”.

Un sistem închis, o societate antropologic parazită, care se ataşează de centrul oraşului şi nu mai lasă nimic altceva să trăiască. Dacă cumva vreunul din afară zice „au, au, mă doare, nu îmi place, mă agresează”, automat este excretat pentru delict de opinie în latrina etichetărilor: pensionari, hateri, nașparlii, proşti.

Cum adică? Noi, oameni cool, facem cel mai tare festival aici la Cluj, aducem bani în oraş, facem atmosfera şi voi, pămpălăilor, vă plângeţi că nu vă pot dormi copiii internaţi în spitalul de pediatrie? Sau faceţi mofturi că festivalierii parchează maşini pe poduri, în sensuri giratorii, pe trotuare, pe contrasens, şamd? Sau că nu te mai poţi plimba prin parc?

Hai sictir, haterule! Fraiere! „Săracule!”

Exact că X5-ul de BN.

Iar X5-ul de BN mai are o caracteristică. E X5, e drept, dar e din provincie, e de BN. Prin urmare vrea să dea cu tifla autovehiculelor cu număr de B. Complexul provincial îi cere să facă orice, orice, numai să atragă atenţia şi clienţii. Exact că o hangiţa, devenită hotelieră, care îşi punea poalele în cap pentru un client care părea mai înstărit,  doar-doar îi lasă ceva mai mult ciubuc la plecare, pe lângă o aromă de one night stand care să îi țină de urât până la următorul client.

 

PO (Pozitia oficială, pentru PR-isti)

Ne dorim ca Untoldul să continue, să fie şi la anul, dar să-şi aducă aminte când se trezeşte din noaptea magică a fuduliei că mai sunt şi alte organisme care vor să trăiască în centrul Clujului.

 

Click și Ciulește!

You may also like...

6 Responses

 1. Dan spune:

  Slab articol.
  Nu sunt fan Untold
  Eu zic sa te lasi de scris articole si sa iti cauti altceva de facut.

 2. Intreresant. Noi suntem fani Untold.:)

 3. cerbulupu spune:

  Eu sunt de acord cu festivale de genul Untold. Insa sunt de parere ca festivale de genul ar trebui organizate in afara orasului. Gen Electric Casle, se organizeaza la fuking Bontida…de ce? ca nu ii spatiu in Cluj. Si fratele mai mare al Untoldului (mult mai mare)…Tomorrowland se organizeaza in ceva parc (aka padure din orasul BOOM din Belgia). Amu noh daca ii pui pe untoldisti sa mearga pana la Salicea sa il vada pe Armin ai doua mari probleme:
  1. INFRASTRUCTURA: Daca 100.000 de persoane vor sa mearga la Salicea ajung mai repede pe jos decat cu masina
  2. CAZAREA: Si la cazare ca si la parcari romanul e om comod, o pune pe avarii pe centru si doreste sa fie cazat sub boxele lui Armin daca se poate
  PS: Sunte de acord cu UNTOLD, insa sa fie tinut unde ii este locul.
  PS2: La tomorrow land organizatorii iti vand de la cazare pana la bilete de autobus si harti cu orice altceva din zona. Nu trebuie inchiriate caminele studentesti si alte balarii de astea, insa din nou….romania

 4. Duca spune:

  Sincer pentru tine sper ca nu traiesti din ceea ce scrii. Nu ma refer la parerile pro/contra Untold. Paralela e din categoria „scula si prefectura”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *